Ναταλία-Τερέζα Τσούγγου

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ναταλία-Τερέζα Τσούγγου

Υποψήφια διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Η Ναταλία-Τερέζα Τσούγγου είναι διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο τη μελέτη του μικροβιακού συστήματος του ΠΟΠ τυριού «Σφέλα». Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2020). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε πιστοποιητικό οινολόγου καθώς και πιστοποιητικό ISO 22000:2005 και ISO 9001:2015 από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Andalusian Institute of Agricultural and Fisheries Research and Training (IFAPA) της Ισπανίας. Η εκπόνηση της πτυχιακής της μελέτης με τίτλο «Μελέτη απόκρισης του Listeria monocytogenes σε υπερ-ωσμωτικές συνθήκες άλατος και σορβιτόλης» έγινε στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε αυτό το διάστημα είχει συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα «Μελέτης Καθαρισμού του Λιθωματικού Διακόσμου και Απόσμηση του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής» το οποίο διεξάχθηκε στο ίδιο εργαστήριο. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια με poster παρουσιάσεις.