Η Δήμητρα Τσολιάκου είναι υποψήφια διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διατριβή της επικεντρώνεται στη μελέτη του μικροβιακού συστήματος των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το έτος 2019. Συνέχισε τις σπουδές της στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, όπου αποφοίτησε με άριστα το 2022. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει λάβει μέρος σε συνέδρια με παρουσίαση poster.