Μαρίνα Παπαδέλλη

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μαρίνα Παπαδέλλη

Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο τη Μικροβιολογία Προϊόντων και Παραπροϊόντων Βιομηχανιών Τροφίμων

Η Μαρίνα Παπαδέλλη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο τη Μικροβιολογία Προϊόντων και Παραπροϊόντων Βιομηχανιών Τροφίμων. Έχει πτυχίο (B.Sc.) Γεωπονίας από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στις Γεωπονικές Επιστήμες από το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, αρχικά στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας και στη συνέχεια στο πεδίο της Μικροβιολογίας Τροφίμων Ζύμωσης και στη Μοριακή Μικροβιολογία Τροφίμων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην εφαρμογή των οξυγαλακτικών βακτηρίων στην τεχνολογία των τροφίμων ζύμωσης ζωικής και φυτικής προέλευσης, καθώς και στη μελέτη των ιδιοτήτων τους σε μοριακό επίπεδο. Επίσης στην παραγωγή αντιμικροβιακών ουσιών από οξυγαλακτικά βακτήρια και στη μελέτη του φαινομένου σε επίπεδο γονιδίων.