Η Δρ. Μαρία Γκόβαρη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2012. Στο 7ο εξάμηνο των σπουδών της ακολούθησε την κατεύθυνση της Χημείας και Τεχνολογίας των Τροφίμων. Από τον Οκτώβριο του 2013, συνέχισε τις σπουδές της για διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Ασφάλειας και Ποιότητας του Γάλακτος και των Προϊόντων του στο Τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ το 2019. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ανθρώπου από το 2019 έως το 2021. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με προφορικές παρουσιάσεις είτε αναρτημένες παρουσιάσεις (poster).