Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου είναι Επίκουρος Καθηγητής Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει B.Sc./M.Sc. στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998) και M.Sc. στον Γενετικό Χειρισμό και τη Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Sussex (2000). Έχει Ph.D. πάνω στη Μικροβιολογία Τροφίμων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006). Έχει εργαστεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και διαθέτει εκτεταμένη μεταδιδακτορική εμπειρία, πάνω από δέκα χρόνια, στις Τεχνολογικές ιδιότητες, στη Φυσιολογία, στη Γενετική και στη Γονιδιωματική των οξυγαλακτικών βακτηρίων καθώς και στη μελέτη της βιοποικιλότητας των τροφίμων ζύμωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μεταγονιδιωματικών προσεγγίσεων. Ο κ. Παπαδημητρίου έχει εκδώσει δύο βιβλία (Elsevier και Springer) και έχει συγγράψει περισσότερα από 60 ερευνητικά άρθρα και 100 ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Σήμερα είναι ακαδημαϊκός συντάκτης σε τέσσερα περιοδικά και μέλος του συντακτικού συμβουλίου σε επτά περιοδικά. Ο κ. Παπαδημητρίου υπήρξε ad-hoc κριτής σε περισσότερα από 60 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.