Δημήτρης Παυλίδης

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δημήτρης Παυλίδης

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Δημήτριος Παυλίδης είναι Επιστήμονας Τεχνολόγος Τροφίμων που έχει αφιερώσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Επιστήμη των Τροφίμων, ιδιαίτερα εκείνων των Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης. Έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό (Ph.D.) του στη Μικροβιολογία Τροφίμων, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα. Το θέμα ήταν η αξιολόγηση της ποιότητας, ασφάλειας και αυθεντικότητας του κρέατος με ταχείες μεταβολομικές μεθόδους. Έχει συμμετάσχει στο EU-FORA | European Food Risk Assessment Fellowship Programme, που διοργανώνεται και υποστηρίζεται από την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων). Στο πλαίσιο του EU-FORA, ήταν επισκέπτης ερευνητής στη Μονάδα Ανάλυσης Επικινδυνότητας Μικροβιολογικών Κινδύνων (Unit 41) στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Ανάλυσης Επικινδυνότητας (BfR), Γερμανία. 
Ο Δημήτριος Παυλίδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Τροφίμων (IAFP) και της Ελληνικής Εταιρείας Μικροβιόκοσμος. Οι κύριοι ερευνητικοί του τομείς περιλαμβάνουν την Ασφάλεια των Τροφίμων, τα Τρόφιμα Ζωικής Προέλευσης, την Αλλοίωση, την Αυθεντικότητα, Ζυμουμενα Τρόφιμα και την πρόβλεψη της ποιότητας των Tροφίμων. Ο Δημήτριος Παυλίδης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και είναι συγγραφέας ή/και συν-συγγραφέας αρκετών άρθρων και ανακοινώσεων με κριτές σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο (h index SCOPUS = 7).